Glas Stoca
  • Početna
  • Vijesti
  • Politika
  • Kolumne
  • Kultura
  • Sport
  • Turizam
  • Privreda
  • Stolac
    • Historija
    • Iz stolačke sehare
    • Poznati Stočani
    • Multimedia (Galerija – Video&Foto)
    • Stočani u svijetu
  • Sjećanja (In Memoriam)
  • Humanitarne akcije
  • Kontakt
    • Dojavi vijest
No Result
View All Result
  • Početna
  • Vijesti
  • Politika
  • Kolumne
  • Kultura
  • Sport
  • Turizam
  • Privreda
  • Stolac
    • Historija
    • Iz stolačke sehare
    • Poznati Stočani
    • Multimedia (Galerija – Video&Foto)
    • Stočani u svijetu
  • Sjećanja (In Memoriam)
  • Humanitarne akcije
  • Kontakt
    • Dojavi vijest
No Result
View All Result
Glas Stoca
No Result
View All Result
Home Zanimljivosti

Idealan za nadolazeću jesen: Obrnuti kolač od jabuka vrlo je jednostavno napraviti

by Glas Stoca
18/09/2023
in Zanimljivosti
Podijeli na FacebookPodijeli na Twitter

Idealan za nadolazeću jesen: Obrnuti kolač od jabuka vrlo je jednostavno napraviti

Kada se spomenu deserti od jabuka, gurmani i ljubitelji slatkoga uglavnom se sjete starinskih recepata. Jedan takav recept kojem su glavni sastojak upravo jabuke je takozvani obrnuti kolač.

Recept je vrlo jednostavan, a pravi se od osnovnih sastojaka.
Sastojci za kalup promjera 20 centimetara su:
tri jajeta sobne temperature
150 grama brašna
jedna kesica praška za pecivo
70 grama šećera
jedna kesica vanilin šećera
100 grama rastopljenog maslaca
tri jabuke
tri kašike šećera
cimet

Priprema:

U jednoj posudi mikserom umutite jaja, vanilin i obični šećer. Potom dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo pa ponovo umutite mikserom. Na kraju dodajte rastopljeni maslac i mutite dok ne dobijete jednaku smjesu.

Potom ogulite jabuke i narežite ih na kockice . Kalup promjera 20 centimetara obložite papirom za pečenje. Rasporedite jabuke, pospite ih šećerom i cimetom te izmiješajte. Nakon toga prelijte smjesom koju ste prethodno umutili.

Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni oko 30 minuta. Kada je kolač gotov, pažljivo skinite kalup i okrenite ga na drugu strani i vratite u rernu na tri minute kako bi kolač dobio hrskavu zlatnu koricu.

 

  • klix.ba
Next Post

Korona i maske opet aktuelni u Njemačkoj, ljekari bilježe širenje virusa

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

Stolački Mostovi obilježavaju dvije godine postojanja: Ljepota zajedništva i konkretna djela u službi Stoca

Stolački Mostovi obilježavaju dvije godine postojanja: Ljepota zajedništva i konkretna djela u službi Stoca

17/07/2025
Dragan Bursać: “Kako su Bošnjaci postali potlačeni narod u vlastitoj zemlji – slučaj Stolac”

Dragan Bursać: “Kako su Bošnjaci postali potlačeni narod u vlastitoj zemlji – slučaj Stolac”

16/07/2025
Ministar Hurtić u Stocu: Povratnici neće biti zaboravljeni

Ministar Hurtić u Stocu: Povratnici neće biti zaboravljeni

16/07/2025
SEZONU OTVARA SEMIR KAPLAN: Stočanin na čelu Komisije za suđenje NFSBiH

SEZONU OTVARA SEMIR KAPLAN: Stočanin na čelu Komisije za suđenje NFSBiH

16/07/2025
Glas Stoca

Glas Stoca. Nezavisni portal građana općine Stolac.

Kategorije

  • Historija
  • Humanitarne akcije
  • Iz stolačke sehare
  • Kolumne
  • Kultura
  • Najave
  • Politika
  • Poznati Stočani
  • Sjećanja (In Memoriam)
  • Sport
  • Stočani u svijetu
  • Stolac
  • Turizam
  • Vijesti
  • Zanimljivosti

Društvene mreže

No Result
View All Result
  • Početna
  • Vijesti
  • Politika
  • Kolumne
  • Kultura
  • Sport
  • Turizam
  • Privreda
  • Stolac
    • Historija
    • Iz stolačke sehare
    • Poznati Stočani
    • Multimedia (Galerija – Video&Foto)
    • Stočani u svijetu
  • Sjećanja (In Memoriam)
  • Humanitarne akcije
  • Kontakt
    • Dojavi vijest

© 2021 Nezavisni portal građana opštine Stolac. Glas Stoca.

X